Chronische Of Aanhoudende Pijn

Wat is chronische of ook wel aanhoudende pijn?

Chronische, langdurige of aanhoudende pijn is pijn die langer duurt dan 3 maanden. Over het algemeen wordt het omschreven als pijn die blijft bestaan na de normale hersteltijd van het weefsel.

Feiten over pijn

Acute pijn waarschuwt ons voor mogelijke weefselschade en is meestal het direct gevolg van een specifieke gebeurtenis zoals een operatie, bevalling, breuk of ongeluk.

Chronische pijn dient geen biologisch doel, omdat het niet gekoppeld is aan weefselschade of het risico hierop. Chronische pijn kan gezien worden als een op zichzelf staande aandoening en kan maanden of jaren aanwezig zijn. Hoewel er geen weefselschade (meer) is, blijft de pijn bestaan. Dit is een overgevoelige reactie van het lichaam door eerder waargenomen gevaar.

Hoe kan Fysiotherapie helpen?

Uw fysiotherapeut kan u helpen met chronische pijn, door de klachten te verduidelijken en u vervolgens vaardigheden aan te leren en te ontwikkelen die nodig zijn om goed met uw klachten om te kunnen gaan. Wij werken samen met u aan het opbouwen van activiteiten en een betere kwaliteit van leven.

Voordelen van het trainen bij chronische pijn

Trainen helpt u bij het vergroten en behouden van uw beweeglijkheid, vergroten van de spierkracht en de conditie van uw hart en bloedvaten. Daarnaast verbetert het trainen bij chronische pijn de stemming en het algemeen welbevinden.

Verdere informatie:

https://www.youtube.com/watch?v=ikUzvSph7Z4

https://www.pijninbeweging.nl

https://www.retrainpain.org/nederlands

 

Zoeken