Sportfysiotherapie

Wat is Sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er met het lichaam gaande is, wanneer u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die weer aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat.

 

De Sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar vaak aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar ook van de sporter als individu. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is voor blessurepreventie. De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk en is steeds vaker te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij samen met sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

 

Waarom Sportfysiotherapie?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. Met de sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut en vanaf 2006 is de sportfysiotherapeut ook rechtstreeks toegankelijk geworden.

 

Voor particuliere tarieven zie link Particuliere tarieven

 

Testafname FSM

testafname FSM

testafname FSM

Zoeken