Dry Needling

Dry Needling is het behandelen van myofasciale triggerpoints in spieren met acupunctuurnaaldjes. Een myofasciale triggerpoint is een hele kleine plek in een spier die permanent blijft aangespannen. Dit kan tot klachten leiden.
Pijnklachten:
Patiënten met actieve myofasciale triggerpoints klagen gewoonlijk over een slecht te lokaliseren, zeurende, onderhuidse pijn. De pijn straalt vaak uit naar een plek op enige afstand van het triggerpoint. Elke spier heeft een eigen specifiek uitstralingsgebied. Bijvoorbeeld de bilspier geeft uitstraling in het been tot de enkel.

Verstoorde functies:
De motorische stoornissen die veroorzaakt worden door triggerpoints zijn spierzwakte, coördinatieverlies en afgenomen belastbaarheid van de betrokken spier. Ook kunnen er autonome functiestoornissen ontstaan bv abnormaal zweten, vergrote traanproductie, kippenvel. Verder evenwichtsstoornissen en oorsuizingen. De geconstateerde spierzwakte is vaak aanleiding om te gaan trainen.

Het blijft belangrijk om naast dry needling de belastbaarheid van de patiënt te optimaliseren dmv conditie en spierkracht verbetering.

Peter heeft een opleiding gevolgd om deze behandeling te kunnen geven.

Dry needling wordt ingezet als onderdeel van de behandeling en valt daarmee onder de aanvullende verzekering van de fysiotherapie.

www.myofascialepijn.nl

dryneedling

Voor een overzicht van de tarieven zie de link Particuliere tarieven

Zoeken