Peter Van Brummelen

Ik ben sinds 1986 werkzaam in Kollum als fysiotherapeut en vanaf 1991 ook als manueeltherapeut. Voor die tijd heb ik enige jaren in Duitsland gewerkt. Mijn grootste interesse is de mens als geheel. Het vinden van de oorzaak van het niet functioneren of de pijn, blijf ik interessant vinden.

In 2013 ben ik afgestudeerd als handtherapeut. Ik behandel met deze specialisatie mensen na bijvoorbeeld ingrepen van de plastisch- of handchirurg en met allerlei handklachten van reumatische aard of bij de peesletsels, brandwonden enzovoort.

Daarnaast doe ik sinds 2016 ook de behandeling van myofasciale triggerpoints d.m.v. dry needling. Zie ook www.myofascialepijn.nl

Verder train ik mensen met COPD, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de conditie, aanleren van het juiste adempatroon en leren herkennen van het niveau van inspannen. Zie ook bij behandeling/COPD en mijn bijdrage aan In de spotlights

Binnen de praktijk vind ik het belangrijk om zo veel mogelijk specialisaties, kennis en vaardigheden onder een dak te hebben/vergaren om daarmee voor de patiƫnt zo optimaal resultaat van behandeling te krijgen. Ook samenwerking met andere disciplines zoals huisartsen, verpleeghuisartsen en psychologen is om die reden zeer zinvol.

BIG nr. 59033321904

Klanten aan het woord over Peter van Brummelen:

Zoeken