Mijn eerste afspraak

Wanneer u voor de eerste afspraak komt, wordt u gevraagd om de eventuele verwijzing van de huisarts of specialist en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Vergeet ook uw zorgpas niet. Verder is het handig om in uw zorgverzekeringspapieren na te kijken of en hoe vaak u voor fysiotherapie verzekerd bent.

Tijdens het eerste bezoek wordt geprobeerd een volledig beeld van uw klachten te krijgen en met welke hulpvraag u binnenkomt. De fysiotherapeut zal veel vragen stellen over de oorzaak en aard van uw klachten. Soms is het nodig dat er informatie ingewonnen wordt bij de verwijzer. Hiervoor wordt uw toestemming gevraagd. Tijdens de eerste afspraak wordt dus hoofdzakelijk gesproken over uw klacht.

Tijdens het tweede bezoek vindt het lichamelijk onderzoek plaats en kan er al een eerste uitspraak gedaan worden over wat er aan de hand is.

De gegevens worden genoteerd in ons Elektronisch Patiƫnten Dossier. Periodiek in het behandelproces zijn er evaluatie momenten, die met u worden besproken. Het kan zijn dat het behandeldoel wordt bijgesteld. Aan het eind van de behandelreeks wordt de verwijzer op de hoogte gebracht van het behandelresultaat.

Voor een behandeling reserveren wij een half uur. In dat half uur kan er behandeld worden, onder begeleiding geoefend worden in de oefenzaal, of wanneer dat nodig is, alleen gesproken worden over belanghebbende zaken of adviezen m.b.t. uw klacht. Soms duurt dat een half uur, soms wat langer, soms wat korter.

Waar moet u om denken bij uw eerste afspraak?

 

  1. Voor het telefonisch maken van een afspraak kunt u `s ochtends bellen tussen 8.00 en 11.30 uur.
  2. Ook kunt u via deze site een bericht sturen, onder het kopje ik wil me aanmelden.
  3. Ons antwoordapparaat is 24 uur per dag bereikbaar.
  4. Wilt u uw zorgpas en een identiteitsbewijs meenemen.
    Graag 2 handdoeken meenemen en een sportbroek.
  5. Kinderen onder 16 jaar komen de eerste keer in gezelschap van (een van) de ouders.
  6. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of u verzekerd bent van vergoeding van uw behandeling(en).
Zoeken