Samenwerking Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk en Bekkenzorg Kollum!

Onlangs zijn Bekkenzorg Kollum aan de Putstraat en de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk aan de Anjen een samenwerking aan gegaan in het behandelen van patiënten met bekkenklachten. De aanleiding hiervoor is dat aanvulling op elkaars behandelingen noodzakelijk zijn in het belang van een beter behandelresultaat van de patiënt. De bekkenfysiotherapeut behandelt mensen met bekken gerelateerde klachten zoals incontinentieklachten en zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten. Regelmatig komt het voor dat een behandeling door een manueeltherapeut of oefentherapeut gewenst is. Andersom zijn bij langdurige rug- en bilklachten waarvoor mensen zich aanmelden bij de manueel- of oefentherapeut ook regelmatig problemen in de bekkenbodem te vinden. In dit geval kan de manueel- of oefentherapeut er voor kiezen om de behandeling (gedeeltelijk) over te dragen aan één van de geregistreerde bekkenfysiotherapeuten van Bekkenzorg Kollum.

De betreffende therapeuten hebben, ondanks dat ze op verschillende locaties werken, op regelmatige basis overleg en houden elkaar op de hoogte van het behandelverloop.

Ook zijn er voor deze patiëntencategorie oefengroepen opgezet: BekkenFit en FitZwanger. Dit zijn oefengroepen voor mensen met bekkenklachten zoals pasbevallen en zwangere vrouwen die fit de bevalling in willen gaan. Deze trainingen worden verzorgd door de bekkenoefentherapeut in Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk. De doorverwijzing kan ook plaatsvinden door de bekkenfysiotherapeut.

Beide praktijken zijn enthousiast over de samenwerking en zien de toekomst voor de bekken patiënten in deze regio positief tegemoet.

Aanmelding voor behandeling of vragen kan via beide praktijken. U komt bij de behandelaar terecht die het meest geschikt is voor uw klacht.

Voor meer informatie of aanmelding zie de websites van beide praktijken:

www.bekkenzorgkollum.nl en www.fysio-manueeltherapie.nl.

Zoeken