December 2017 Agnes in de spotlights

Even voorstellen:

Ik ben Agnes Heidstra. Ik ben in 1997 afgestudeerd aan de Opleiding voor Oefentherapie Cesar. Destijds was deze opleiding in Den Dolder, inmiddels valt het onder de Hoge School van Utrecht.

Sinds 2013 ben ik werkzaam bij de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk, waar ik met veel plezier samenwerk binnen het team.

Het belangrijkste wat een oefentherapeut doet is het corrigeren van houding en beweging.
Te denken valt aan een “slechte” houding tijdens zitten of bukken waardoor bijv.nek-of rugklachten steeds terugkomen. Ik kan ook een werkplek onderzoek doen om te kijken of daar een oorzaak voor uw klachten is.
Ook kan oefentherapie een bijdrage leveren bij klachten tijdens of na de zwangerschap.

Ik werk samen met de fysiotherapeuten waardoor we voorkomen dat uw klachten niet (snel) weer terugkomen.

In de maand december zal ik elke week een tipje van de sluier oplichten over mijn werkzaamheden binnen de praktijk.

 

Een belangrijke patientencategorie bij mij is: JEUGD!
Het betreft meestal scholieren vanaf de basisschoolleeftijd, ongeveer 12 jaar. Vanaf deze leeftijd mag je er van uit gaan dat ze zelf kunnen letten op hun houding.  Moeilijk is dat wel, want je hebt je een houding aangewend die comfortabel aanvoelt, maar die na verloop van tijd wel klachten kan geven of er niet mooi uit ziet.
Bij de de jeugdigen is de zithouding erg van belang omdat ze een groot deel van de dag zittend doorbrengen. En vergeet ook het toenemende gebruik van de tablet of smartphone niet. De houding is niet gevarieerd en er wordt minder aan lichaamsbeweging gedaan.
Dit, gecombineerd met de snelle ontwikkeling van het groeiende skelet,  kan aanleiding zijn voor rug-en  nekklachten en hoofdpijn.
Ik geef naast houdingsinstructie ook oefeningen mee voor thuis.
Herkent u zichzelf of uw kind hierin?
Bel gerust voor een afspraak. Een verwijzing van een arts is niet noodzakelijk.

Zoeken