Pilates

Pilates is een body-mind workout bestaande uit oefeningen op de mat waarbij u werkt aan een goede houding en betere onderrug-, bekken-, buik-, en bilspieren.
Pilates heeft een positieve werking op zowel lichaam als geest.

Pilates is een goede manier om je lijf (weer) te leren kennen. Je gaat leren de spieren in je lichaam bewust aan te spannen. Niet alleen de oppervlakkig gelegen spieren, maar ook de dieper gelegen spieren.
Met Pilates oefeningen train je vooral je houding en de stabiliteit van je spieren die we juist in het dagelijks leven nodig hebt. Hierdoor krijg je een mooiere en rechte houding.

Door de betere houding worden alle spieren in je lijf actiever in het dagelijks leven. Hierdoor verbruik je meer calorie├źn tijdens je gewone dagelijkse activiteiten, zelfs als je een zittend beroep hebt! Ook de kans op gewrichtsklachten neemt af, omdat je houding beter wordt.
Meer aandacht voor rugklachten
Pilates gaat uit van een “actief holle rug”. Hierdoor worden de dieper gelegen rugspieren aangespannen, waardoor de rug sterker wordt.

Rugpijn? Trainen !
Bij een groot deel van de mensen met lage rugpijn is geen schade aantoonbaar. De rugpijn wordt veroorzaakt door overbelasting van de banden, slecht functionerende stabiliteitspieren en een toename van de gevoeligheid van de rug door angst en stress. Het trainen en belasten van de rug door bijvoorbeeld Pilates kan leiden tot een behoorlijke afname van rugpijn.

Pilates is voor iedereen, mannen en vrouwen, maar in het bijzonder voor:

  1. Iedereen die weer in vorm wil komen na een zwangerschap
  2. Iedereen met rugklachten
  3. Iedereen met bekkenklachten
  4. Iedereen met een zittend beroep
  5. Iedereen die lang niet meer gesport heeft
  6. 50 plussers die jong en energiek willen blijven

Klik hier voor onze trainingstijden en kosten.

 

Zoeken