Mindfulness is een stressreductie programma waarbij je leert met aandacht en mededogen naar jezelf te kijken.
De diverse cursussen op het gebied van ontspanning hebben er toe geleid dat ik een stressreductie programma heb ontwikkeld voor mensen met spanningsgerelateerde klachten. Als er geen goed evenwicht is tussen stress en ontspanning dan raakt het lichaam in disbalans,waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan bv prikkelbaarheid (het zogenaamde korte lontje, vermoeidheid, prikkelbare darm, spierpijn, lichtgevoelige ogen, hoofdpijn).
Ik geef dit programma sinds 1998 en heb er veel ervaring mee.
Tegenwoordig wordt dit ook wel Mindfulness genoemd. In dit programma wordt in 9 of 10 behandelingen aangeleerd om op een andere manier om te gaan met datgene wat er in ons leven op ons afkomt. Niet alleen met stressvolle situaties maar ook met de leuke dingen van het leven. Maar meestal geven juist stress en lijden ons de motivatie om op zoek te gaan. De training bestaat uit het doen van oefeningen thuis (iedere dag 20 minuten oefenen) die tijdens een behandeling worden aangeleerd. Ook wordt het doel van de oefening besproken.

Door de geleidelijk steeds diepere ontspanning komt er ruimte om met respect (dus zonder oordeel) en op en liefdevolle manier naar je eigen gevoel en gedachten (mindsight) te luisteren. In het dagelijks leven zal zich dit vertalen door o.a minder “moeten” te ervaren; beter te leren luisteren naar de signalen die het lichaam je geeft en een duidelijke vermindering van klachten

Voor wie?
Mensen volgen de training wegens de stress in hun eigen leven. Dat kan bv een ziekte, angst, depressie of een te grote belasting op het werk zijn. Maar eigenlijk kan iedereen die wil leren op een andere manier (met aandacht en mededogen) naar zichzelf te kijken dit programma volgen.

 

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, wordt de behandeling daar uit vergoed. Anders verwijzen wij u naar een overzicht van de Particuliere tarieven.

Zoeken