FitZwanger

FitZwanger

FitZwanger is een cursus voor vrouwen vanaf de 16e week van de zwangerschap.

Sporten in de zwangerschap is gezond voor de zwangere maar ook voor het ongeboren kind. De cursus is vooral bedoeld om conditie en spierkracht te behouden en coördinatie en stabiliteit van het bekken te vergroten. Bovendien wordt er  in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor de rug-, buik-en bekkenbodemspieren. Tevens wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in het bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat.

Er wordt een persoonlijk oefenschema opgesteld dat aansluit op de belastbaarheidsniveau van de zwangere. Tijdens de lessen is er gelegenheid om tips/advies te vragen over de eventuele ongemakken, wat te maken heeft met het bekken en bekkenbodem, die gepaard gaan met zwangerschap. 

Tijdens de cursus FitZwanger kunt u trainen onder begeleiding van onze bekkenoefentherapeut Agnes Heidstra. Zo is Fitzwanger de ideale manier om goed geïnformeerd en in goede gezondheid de periode voor en na de bevalling te beleven. Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Voor wie? 

Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan bijna iedere vrouw meedoen aan de cursus. Voordeel hiervan is dat de conditie en spierkracht op niveau blijft.

Cursusinhoud: 

De cursus FitZwanger bestaat uit 10 lessen van 1 uur. Voor aanvang van de 1e les wordt er een intake gedaan zodat de oefeningen specifiek op u wensen aangepast kunnen worden. 

Ongeveer 45 minuten van de les bestaat uit cardiotraining en spierversterkende oefeningen. Daarnaast zal er 15 minuten van de tijd besteed worden aan specifieke oefeningen rondom het bekken en bekkenbodem. Te denken aan tiltechnieken, oefeningen bij zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en oefeningen voor de bekkenbodemspieren

Aanmelding gaat via info@fysio-manueeltherapie.nl of telefonisch via 0511-451400.

Zie hier voor onze trainingstijden 

Zie hier voor de tarieven FysioFit

Zoeken