BekkenFit

Bekkenfit

 

Bekkenfit…..bij welke klachten?

Regelmatig wordt de vraag aan ons gesteld door vrouwen die klachten hebben in hun bekkenregio of er voor hen ook training mogelijk is.   

De klachten die vrouwen (maar ook mannen) hebben, zijn in het algemeen niet alleen bekkenpijn, maar ook om het niet op kunnen houden van de urine tijdens bijvoorbeeld hoesten, niezen, springen, opstaan uit een stoel of bijvoorbeeld iets van de grond oppakken. 

We noemen dit stress-incontinentie. Ten onrechte wordt er vaak gedacht dat deze klachten veroorzaakt worden door stress. (lees spanningen), maar het gaat om niet op kunnen houden van urine tijdens buikdrukverhogende momenten. Deze klacht komt erg vaak voor, maar na de menopauze komt deze klacht vaak in toegenomen ernst naar voren. Vrouwen blijven vaak met de klachten rondlopen, meestal is het eerst ook niet zo ernstig, maar het levert vaak steeds meer beperkingen op in het dagelijks leven: minder drinken voordat je weggaat, voor de zekerheid nog een keertje plassen voordat je vertrekt etc. Dit zorgt er eigenlijk voor dat de klachten alleen maar toenemen. 

Vanwege deze veelvoorkomende hulpvraag hebben wij periodiek de groepsles Bekkenfit! ontwikkeld.

Vooraf aan de groepsles is er een individuele intake. 

Wanneer u na de bevalling behoefte heeft om weer te gaan sporten, kan er gestart worden met de cursus vanaf de 6e week tot 9 maanden na de bevalling.

De cursus BekkenFit bestaat uit 10 lessen van 1 uur. Voor aanvang van de 1e les wordt er een intake gedaan, zodat de oefeningen specifiek op u wensen aangepast kunnen worden. 

Ongeveer 45 minuten van de les bestaat uit cardiotraining en spierversterkende oefeningen. Daarnaast zal er 15 minuten van de tijd besteed worden aan specifieke oefeningen rondom het bekken en bekkenbodem. .

Aanmelding gaat via info@fysio-manueeltherapie.nl of telefonisch via 0511-451400.

Zie hier voor onze trainingstijden

Zie hier voor de tarieven FysioFit

Zoeken