Diabetes Is Doen

Diabetes is Doen

In samenwerking met diëtistenpraktijk Jitske Visser biedt de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum – Grijpskerk de cursus Diabetes is Doen aan voor patiënten met diabetes type II. Deze cursus heeft als doelstelling om de deelnemers te begeleiden bij het aanpassen van zijn of haar leefstijl met betrekking tot diabetes. De laatste tijd komt er steeds vaker in het nieuws dat de klachten van diabetespatiënten afnemen door een andere leefstijl. Het kan zelfs leiden tot het verminderen of zelfs volledig mogen stoppen van het spuiten van insuline! Momenteel kunt u hier veel over horen in de media.

 

De cursus duurt in totaal 24 weken en bestaat uit 48 trainingssessies van een uur onder begeleiding van de fysiotherapeut, welke tevens leefstijlcoach is. De trainingen bestaan uit een individueel oefenprogramma bestaande uit kracht- en conditietraining  gebaseerd op eigen doelstellingen.

Daarnaast bevat de cursus begeleiding van de diëtiste. Er worden 3 momenten gepland waarin de diëtiste 2x een voorlichting van een uur geeft en 1x met de groep de supermarkt bezoekt. De voedingsvoorlichting omvat de nieuwe richtlijnen van de schijf van vijf, gebaseerd op koolhydraatbeperking in combinatie met eiwit verrijkte voeding. Ook is er aandacht voor de verschillende vormen van eetgedrag en waarom dit een goed eetpatroon beïnvloedt.

Mirjam Muntinghe is de fysiotherapeut die deze training en begeleiding verzorgt, naast diëtist Jitske Visser. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor vergoeding van het beweegprogramma door de zorgverzekeraar.

 

Zoeken